Vogel Horoscoop

De Engelse Adèle Nozedar deed onderzoek naar de relatie tussen vogelsoorten en de tekens van de dierenriem.

Zij ontdekte dat mensen met hetzelfde sterrenbeeld zich opvallend vaak identificeren met een zelfde vogelsoort.

Op deze wijze kon zij aantonen dat alle tekens van de dierenriem een bijzondere affiniteit hebben met een bepaalde vogelsoort.

Ontdek welke vogel bij  jou past en wat dit zegt over je persoonlijkheid!

Ben je een

Ram………………………………….Kolibri

Kolibrie-mensen hebben de neiging op heel eerlijk te zijn.

Ze weten wat zij willen en hoe ze het  kunnen verkrijgen en zij bereiken over het algemeen hun doelstellingen op een charmante en direct manier.

Als er om hun mening gevraagd wordt, zullen zij zo eerlijk mogelijk antwoord geven en altijd op een spontane manier. 

Deze openhartigheid heeft invloed op de benadering van het leven van de Kolibrie. Hij is een uitstekende probleem oplosser, omdat hij een duidelijke lijn kan zien tussen het probleem en de oplossing- die bij anderen met meer overschaduwde, minder open meningen is verduisterd. 

Hij is een prestatie gerichte vogel en hij wil de beste zijn in alles wat hij doet; hij kan vaak hard zijn voor zichzelf als hij van mening is dat hij zijn uiterste best niet heeft gedaan. Hij heeft behoefte aan een doel in zijn leven, zonder dat kan hij zeer gefrustreerd raken. 

De kolibrie is nogal impulsief en wanneer hij verliefd is gaat hij soms hals over kop te werk.

 Hij probeert ook indruk te maken om een partner aan te trekken- maar zodra hij tot de vaststelling komt dat dergelijk gedrag eigenlijk mensen afschrikt

– maakt zijn hartstochtelijke aard hem tot een interessante en opwindende partner.


Stier…………………………………De Goudvink

De Goudvink verschijnt in de lente: Hij kondigt betere tijden aan. Hij houd van fruitbomen en men ziet hem vaak systematisch de bomen van de knoppen ontdoen. Dit werk vereist geduld- een kwaliteit die kenmerkend is voor de goudvink. Hij is gelukkig dat hij stapsgewijs aan elk aspect van zijn leven kan werken, soms gedurende meerdere jaren. Het enige gevaar hierbij is dat hij kan vastroesten in gewoontes; hij zou af en toe eens een schop onder zijn achterste moeten krijgen.

Hij is heel geschikt voor activiteiten die grote ijver en aandacht voor detail vereisen, zoals mozaïekwerk of tapijtwerk. Op gebied van werk zou dit en zijn geduld hem tot een prima onderzoeker of lesgever kunnen maken. Hij heeft uitstekende communicatievaardigheden en spreekt goed in het openbaar.

 De goudvink is een hartelijk en liefdevol en heeft dit ook nodig in een relatie. Hij heeft de neiging om een beetje jaloers en bezitterig te zijn, wat een teken kan zijn van diepgewortelde onzekerheid. Hij verkiest om zich te binden voor het leven  en is bereid om lange tijd te wachten tot hij de “juiste persoon” gevonden heeft. Zodra de relatie er is, kan hij echter bazig en overheersend zijn

– een neiging die hij zou moeten proberen in te tomen. 


Tweeling………………………………De specht 

De Specht is veelzijdig en houdt van een verscheidenheid aan inspanningen. Hij is een fantastische communicator en zeer charmant, hij laat iedereen uit zijn omgeving zich comfortabel voelen.

Hij kan echter niet tegen verveling en als een discussie hem niet interesseert, zal hij vaak een kwetsend argument inbrengen om daarna ontspannen van de pret te genieten. Vertoeven in de nabijheid van een specht is een voortdurende bron van pret en verrukking: hij heeft een aanstekelijke lach en kan flirtachtig en sexy zijn, wat mensen van beide geslachten aantrekt en vaak aanleiding geeft tot een hechte vriendschap. Hoewel hij een emotionele vogel is, verkiest de specht te vertrouwen op de rede en neemt hij een analytische benadering van zijn leven. Hij houdt ervan direct te zijn met anderen, wat potentiële contacten kan afhouden, maar zodra hij zijn of haar gelijke ontmoet, is er onmiddellijke herkenning en deze vogel zal dan waarschijnlijk een partner voor het leven vinden.

 


Kreeft………………………………….De zwaan

De Zwanen schijnen alles moeiteloos te doen, maar de gratie en het gemak die wij aan de oppervlakte zien, verbergen de hectische activiteit onder water. De zwanen zijn gevoelig en kunnen gemakkelijk gekwetst worden, maar zij haten het om dit te laten zien. Zij hebben de neiging om een beetje teveel te blijven stilstaan bij het verleden, herbeleven kan pijn doen; de zwaan zou moeten leren om deze gebeurtenissen los te laten en zich te concentreren op de voordelen die uit een schijnbaar pijnlijke of moeilijke situatie voortspruiten.

De zwaan kan ook plotselinge stemmingsschommelingen hebben zonder duidelijke redenen en kan dan vrij scherp en har zijn. Ze zou  ervoor moeten zorgen dat haar naasten weten dat dit meer met haar eigen persoonlijkheid te maken heeft, eerder dan met haar gevoelens voor hen.

De zwaan heeft een fantastische verbeelding en kan haar eigen fantasiewereld hebben waar andere mensen zich totaal onbewust van zijn. Daardoor kan zij heel goed verhalen vertellen, vooral voor kinderen. Zij heeft ook de behoefte om te voeden en te beschermen; zij zorgt altijd voor anderen en houdt van koken en bakken voor de mensen. Zij heeft de neiging om zich soms ongerust te maken over geld, dus bij de keuze van werk, kan de financiële zekerheid een grote rol spelen.

De zwanen verkiezen zich te binden voor het leven. Zij storten zich niet overhaast in relaties en een zwaan met losse relaties is zeer zeldzaam. Alvorens een verbintenis aan te gaan, zal zij de psotieve en negatieve aspecten van iemand tot wie zij zich aangetrokken voelt op de weegschaal leggen; maar zodra die verbintenis er is, zal het voor altijd zijn.


Leeuw………………………………..De Arend

De arend is één van de hoogst vliegende vogels en heeft een ongelofelijk scherp zicht. Dit buitengewone zicht vertaalt zich bij arend-mensen in de capaciteit om grote gedachtesprongen te maken, wat wijst op een uiterst intuïtie ingesteldheid.

De arenden hebben vaak een inherente overtuiging dat zij superieur zijn ten opzichte van de meeste andere  vogels, wat bij jongen kan overkomen als arrogantie. Wanneer de arend ouder wordt, leert hij zich echter meer te ontspannen en kan hij een inspirerende leider worden. Als een zeer vrijgevige vogel zal de arend vaak zijn huis, dat waarschijnlijk met rijkelijke kleuren en met theatrale flair ingericht is,  aantreffen vol met mensen – zo veel dat het soms overbevolkt kan aanvoelen. Hij zou eraan moeten denken om even aardig te zijn tegen anderen als tegenover zichzelf.

 De arend combineert aandacht met oog voor detail en de capaciteit om tevens het groter geheel te zien en kan zich vaak vinden in werken met visuele kunst. De arend moet schitteren en uitblinken, maar hij verbergt vaak een tekort aan zelfvertrouwen. Dit kan betekenen dat de arend een loopbaan kiest, die niemand anders aankan, waardoor concurrentie wordt vermeden, of hij kan opteren om slechts die activiteiten na te streven waarvan hij weet dat hij er goed in is.

In de liefde is de arend trouw en houdt hij vast aan zelfverloochening; maar hij heeft een grote vrees voor stagnatie en als de partner er niet in slaagt om dit te begrijpen zal de arends waarschijnlijk de relatie eerder opofferen dan deze verveling te moeten ondergaan.

 


Maagd…………………………….De Duif 

Over de hele wereld is de duif een symbool van zachtheid, zuiverheid en vrede. Hoewel haar bevallige verschijning en schoonheid de indruk geven dat deze vogel niets doet,  is er vaak heel wat activieit verborgen onder de oppervlakte. De duiven schijnen een heleboel te kunnen verwezenlijken zonder zich daarvoor zichtbaar te moeten inspannen.

Zij heeft nogal eens de neiging om een verlegen vogel te zijn, terwijl dit niet noodzakelijk een probleem is, kan het vermijden dat anderen haar lof toezwaaien voor wat zij heeft gedaan. Dat  kan haar vervolgens het gevoel geven dat zij niet geapprecieerd wordt. De duif beantwoordt dit met iets wat  op prikkelbaarheid lijkt – terwijl het beter zou zijn om anderen haar eigen harde werkt te laten erkennen. de duif is ook een perfectionist en kan zeer kritisch zijn ten overstaan van zichzelf en de anderen.

Het kan enige tijd vergen voor een duif om de juiste partner te vinden, iemand die haar werkelijk begrijpt. Maar wanneer zij zich eenmaal engageert, zullen ze gewoonlijk een lange en gelukkige relatie hebben. Ondanks hun schoonheid, zijn de duiven bescheiden –  een eigenschap die op zichzelf zeer aantrekkelijk kan zijn. Af en toe zou de duif er nochtans beter aan doen om een groter zelfrespect aan de dag te leggen.


Weegschaal …………………………De Condor 

De condors kunnen warme luchtstromen zichtbaar waarnemen, wat hen in staat stelt om mijlenlang te vliegen zonder hun vleugels uit te slaan. Op dezelfde manier kunnen condor-mensen hun doel bereiken zonder daar schijnbaar een poging voor te ondernemen. Omdat alles voor de condor zo gemakkelijk schijnt te zijn, wordt hen soms luiheid verweten. Hoewel de condor zijn aard niet kan verhelpen, zijn deze verwijten niet altijd volledig ongegrond: in plaats van een grote inspanning te doen is de condor vaak tevreden om te vliegen op de luchtstromen en van het zicht te genieten. De condor is zeer grootmoedig en houdt van entertainment; zelfs als hij uitgeput is, zal het vooruitzicht van een feestje hem oppeppen. Dwaze mensen verdraagt hij moeilijker en eerder dan een moeilijk of vervelde persoon te verdragen, zal hij eenvoudig weggaan.

De condor kan vele relaties hebben, de ene nog serieuzer dan de andere, maar wanneer “die ene”aankomt zal hij instinctief weten. Deze relatie zal de sluitsteen vormen van het leven van de condor, wat hem een immense hoeveelheid innerlijke kracht geeft. De gedacht dat hij of zij in een relatie veilig is zal de condor nog hoger dan voorheen laten vliegen.


Schorpioen……………………….De Raaf

De raaf maakt deel uit van de kraaien -vogelfamilie; deze is veruit de intelligentste vogelfamilie. Hun intelligentie heeft hen de naamsbekendheid gegeven in meerdere mythologieën. Dit kan oneerlijk overkomen, maar het is wel waar dat de raaf nogal geheimzinnig kan zijn en zijn eigen aard kan verbergen.

Evenals intelligentie, kan de raaf ook paranormale vermogens bezitten; het is belangrijk om te weten dat deze vermogen ten goede of te kwade kunnen worden gebruikt en op een verstandige manier zouden moeten worden gebruikt.

 De raaf is van nature behoedzaam voor gezagsdragers, maar is te slim om dit te laten blijken. Hij heeft altijd zijn eigen mening over de dingen en is een revolutionaire denker. Hij heeft een groot gevoel voor vastberadenheid en persoonlijk lot – zelfs als hij niet altijd precies zeker is wat dit lot is. Het antwoord op deze vragen kan op onverwachte manieren komen: in dromen of bij het opwekken van visioenen.

De raven houden ervan om uitgedaagd te worden. als hij een baan heeft, die niet veeleisend genoeg is, zal hij zich vervelen. Hij houdt ervan in zijn werk te worden ondergedompeld en ziet vaak geen scheidingslijn tussen het werk en de rest van zijn leven.

De raaf heeft een speels karakter en zoals elk intelligent schepsel, heeft hij een partner nodig met dezelfde kenmerken. De raaf zou er beter aan doen helemaal geen partner te hebben dan zich tevreden te stellen met een tweede keuze – dit kan later slechts leiden tot problemen. Zodra de ware partner van de raaf echter gevonden is, is de combinatie ongelooflijk krachtig.


Boogschutter………………………De Havik 

De havik geniet van de uitdaging van de jacht en zal slimme manieren vinden om te krijgen wat hij wil, zonder iemand anders te kwetsen. 

 Hij houdt ervan zijn eigen zwakken punten en beperkingen  te ontdekken en zal ervoor vechten op ze te overwinnen. Hij heeft een zeer positieve houding ten opzichte van het leven en geniet ervan oplossingen te vinden voor moeilijke problemen, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Als een levendige en vriendelijke  vogel is de havik een type mens dat men opzoekt wanneer men zich slecht voelt. Hij zal hen kunnen helpen om de dingen op een positieve manier te bekijken. Hij houdt er echter niet van om stil te staan bij zijn eigen problemen en pakt deze wel alleen aan. Hij zou er aan moeten denken dat praten over een probleem vaak kan leiden tot een oplossing.

De havik heeft vele interesses en kan zich vervelen als hij slechts één ding te doen heeft. Hij heeft behoefte aan werk dat een constante stimulans vereist; als dit niet aanwezig is, heeft hij een andere uitlaatklep nodig voor zijn creativiteit. Hij houdt er niet van dat anderen zeggen wat hij moet doen, zo werkt hij beter wanneer hij alleen is. Hij heeft een talenknobbel en kookt graag.


Steenbok……………………………….Winterkoninkje

De winterkoninkjes bouwen hun nesten in struikgewas en men ziet ze laag over de grond vliegen in hagen en bosland. Zo zijn ook de winterkonings-mensen realistisch en nogal praktisch ingesteld. Zij houden ervan dingen te maken en zouden eerder iets herstellen dan iets nieuws te kopen. Zij houden niet van afval en zullen innovatieve manieren vinden voor het recyclen of het opnieuw gebruiken van weggeworpen voorwerpen.

Het Winterkoninkje is van nature een voorzichtige vogel. Hoewel zij een grote kennissenkring heeft en zeer populair is, heeft zij gewoonlijk slechts een kleine groep van hechte vrienden. Haar houding verbergt een geheime gereserveerdheid.

Deze vogel lijkt een faalangst te hebben die haar verhindert om dingen te proberen. Zij kan zich ook af en toe ongeschikt voelen. Maar het winterkoninkje zou deze vrees opzij moeten leggen: haar intelligentie, kennis en intuïtie zijn zeer waardevolle kwaliteiten die zij zouden moeten delen met anderen.

Vooral haar intuïtie is uitzonderlijk; zij schijnt altijd precies te weten wat andere mensen nodig hebben en maakt deze observaties op het juiste ogenblik. Zij heeft ook een speciale gave om hardop te zeggen wat iedereen denkt. Af en toe lijkt dit op een magische kracht.

Het winterkoninkje kan soms een beetje verlegen zijn, wat betekend dat zij tijd nodig heeft om te beslissen over haar partner. Maar eenmaal begonnen, werken winterkoninkje zeer hard om relaties leven en interessant te houden. Soms kan de natuurlijke gereserveerdheid van het winterkoninkje een barrière zijn om een relatie te verdiepen. Elke toekomstige partner moet hiermee rekening houden.

 – Het winterkoninkje zou ook moeten proberen zich een beetje te ontspannen.


Waterman …………………………………..De Zeemeeuw 

De zeemeeuw reist enorm veel en kan waar ook ter wereld worden gevonden. Zij is een mooie vogel die moeiteloos vliegt. De zeemeeuw geeft nochtans de indruk zo gewoon te zijn dat zij anoniem en bijna onzichtbaar kan zijn. Hoewel deze vogel inspireert, doet zij dit op zulk een ondoordachte manier dat vaak niemand het effect erkent dat zijn heeft, ze zien het gewoon niet en dit kan de gevoelens van de zeemeeuw kwetsen.

De zeemeeuw is oneindig vindingrijk en heeft een aangeboren gevoel voor mechaniek en hoe de dingen werken(kan zeer nuttig gebruik van de van luchtstromen voor het vliegen over lange afstanden) De zeemeeuw kan oplossingen vinden voor alle soorten problemen en vindt dat dan heerlijk.

Zij heeft de vrijheid nodig om te reizen en elke toekomstige partner moet hiermee rekening houden. Dit betekend niet dat de zeemeeuw ontrouw is, het tegenovergestelde is waar, eenmaal toegewijd zal de zeemeeuw niet afdwalen. Zij neigt naar zelftwijfel en kan zich ongerust maken dat zij niet interessant genoeg is voor haar partner. Het is daarom belangrijk dat de zeemeeuw en de minnaar nieuwe ervaringen aan de relatie toevoegen.


Vissen…………………………………De Uil

De Uil-mensen zijn geïnteresseerd in een grote verscheidenheid aan onderwerpen en zijn vaak zeer goed op de hoogte van alles zonder daarom een boekenworm te zijn. De uil houdt ook van schrijven en heeft een sterk poëtisch gevoel.

De uil is daarnaast wijs, merkt dingen op die andere mensen niet zien en die hem toelaten om intuïtief over dingen te oordelen, vooral over de persoonlijkheden van mensen. Er ontsnapt niet veel aan het oog van deze vogel. De uil zal vele vrienden hebben. Enkele hiervan zijn door anderen niet graag gezien, maar de uil kan het goede zien in iedereen en houdt geen rekening met wat anderen denken. Hij is een trouwe en steunende vriend, maar als iemand hem laat stikken, dan vindt hij het moeilijk om te vergeven.

Hij heeft een levendige verbeelding, wat natuurlijk een prachtige gave is.     De uil kan verhalen bedenken die soms uit de hand kunnen lopen. De uilen hebben enorme creatieve vermogen en zullen flair en verbeelding inbrengen bij alles wat zijn doen.

De uil wordt gemakkelijk verliefd, maar heeft vaak een ideaal beeld van hoe en relatie zou moeten zijn, wat hem ertoe aanzet om onmogelijk hoge eisen te stellen aan zijn partner. Hij zal eerder dan anderen offers brengen voor zijn geliefde, maar het is belangrijk voor de uil om zichzelf en zijn wensen niet weg te cijferen. Het is belangrijk voor zijn zelfrespect dat hij de zin van zijn eigen identiteit behoudt.