Dichterbij je Intuïtie in 10 stappen

1382831_195619700621675_499211238_n

In tien stappen dichter bij je intuïtie
1) Sta open in het leven.
Probeer in de omgang met anderen daadwerkelijk ‘contact’ met ze te maken. Door echt te kijken,luisteren en aanwezig te zijn, pik je onbewust heel veel informatie op.

2)Denk en handel intuïtief.
Geef jezelf en anderen complimentjes en wees trots op jezelf. Weet als er dingen geburen die niet zo leuk zijn (bv een ruzie) dat alles een bedoeling heeft en dat je van de ‘vervelende’ zaken uiteindelijk het meeste leert.

3)Kom in het reine met het verleden.
Niet voor iedereen is het leven gemakkelijk. Het is belangrijk het leven te accepteren, door die onbewuste kennis op te schonen. Bij wie vrij is van zijn onbewuste problemen, stroomt de levensenergie en is contact met het intuïtieve bewustzijn makkelijker.

4) Zorg voor genoeg rust momenten.

5) Maak contact met je lichaam.
Als je gespannen bent, je lichaam gespannen is, heb je de neiging meer ‘in je hoofd te gaan zitten’. Wie het lichaam bewust ontspant, kan ook beter contact maken met zijn gevoel.

6) Adem volledig, dus door de borstkas, flanken en vooral de buik.

7) Mediteer.
Als het denken tot rust komt, kun je beter voelen en contact maken met je intuïtieve weten.

8) Train het  intuïtieve weten door te oefenen.
Probeer je open te stellen voor een anderen en probeer te voelen hoe hij of zij zich voelt. Vraag vervolgens of je dit goed hebt gevoeld.

9) Heb geduld.
Deze vaardigheden zijn niet in een dag aan te leren; het duurt jaren voordat de intuïtieve vermogens goed getraind zijn. Maar bedenk: jaren lang ging je naar school om te leren rekenen, schrijven, lezen of Engels te spreken. Zo is het ook in het ontwikkelen van intuïtieve vermogens.

10) Pluk de vruchten.
Het trainen van de intuïtie is een proces, waar je gaandeweg de vruchten van kunt plukken. Dat je bijvoorbeeld ineens voelt; het gaat niet goed met mijn vriendin, ik ga haar even bellen en zij zegt:je belt precies op tijd, fijn dat ik even met je kan praten. Of dat je ineens weet: Deze baan is echt niets voor mij, ik moet een andere baan nemen, ook al verdien ik daardoor minder, anders word ik ongelukkig