Energielagen van de aura

alles-is-liefde.nl-de-aura1

Aura energielagenAura energielagen

De aura bestaat uit 7 lagen, (sommigen zeggen dat het drie lagen zijn) en iedere laag heeft zijn eigen functie Ze liggen als een eivorm om je lichaam heen.

Binnen de aura zitten 7 knooppunten op de plaatsen van de chakra’s. Net langs ons lichaam, zo’n 1/2 – 5 cm van de huid af ligt het astrale lichaam. Dit geheel, is de aura, op grond waarvan je soms van iemand een indruk krijgt. Omdat de aura onze emoties uitstraalt, heet het ook wel het emotionele lichaam.

 

Als een kring om je hoofd ligt het mentale lichaam. Het midden is ongeveer tussen de wenkbrauwen ligt Dan strekt het zich naar boven en naar beneden naar boven. Beneden, ligt het laagste punt ergens tussen de borsten. Links en rechts raakt de cirkel de schouderpunten.
Het mentale lichaam helpt je bij het denken, fantaseren, je intuïtie en creatieve processen. De buitenste laag is het spirituele lichaam dat groter is, naarmate een mens verder is in zijn spirituele ontwikkeling.

In je spirituele lichaam, liggen de vermogens opgeslagen die je van je ouders hebt meegekregen.

 

De 7 auralagen staan via de chakra’s in verbinding met het fysieke lichaam. Healing van chakra’s werkt dus ook op de aura.

 

DE OPBOUW VAN EEN AURA.

 

1 De fysieke laag rood gekleurd.

Het onderhoud onze warmtehuishouding. Deze laag bevindt zich ongeveer 5 cm rondom ons lichaam en is er ook het sterkste mee verbonden. Deze laag zie je meer al energie dan als kleur. Er zit een soort van magnetisme in deze laag. Het lijken net kleine energie stroompjes. Deze laag geeft de energie door aan de andere lagen. Deze laag trekt ook snel stress, negativiteit en spanning aan. Dus goed geaard zijn de natuur ingaan en bij jezelf blijven werkt beter door naar de andere lagen.

2 De emotionele laag, kleur oranje

De kleuren van deze laag geven duidelijk de positieve gevoelens (heldere kleur) of de negatieve gevoelens (donkere kleur) aan.In deze laag liggen disharmonie en eventuele onverwerkte emoties opgeslagen. Verdriet e.d. halen energie weg uit deze laag.

3 De mentale laag, kleur geel

Hier in zit ons zelfvertrouwen en tevens is deze laag de laatste van de onderste 3 lagen hier ligt n.l. de scheiding tussen de bovenste en de onderste lagen van de aura. Deze laag wordt wel de drager van het denken genoemd. Om deze laag rustiger te krijgen is meditatie goed, dan krijg je rust en daardoor een beter overzicht.

4 Het astrale of psychische lichaam, kleur groen

Hier is dus ook de scheiding van onze lagen n.l. tussen de 3e en de 4e. Het astrale lichaam heeft als gevoel ervaringen en identiteit Het astrale lichaam heeft ook te maken met onze dromen. Dit astrale lichaam zal zich steeds meer openen. We zien en horen zaken die niet door onze omgeving te controleren zijn of verkrijgen deze informatie door paranormale waarneming.

5 de geestelijke of de spirituele laaglicht blauw

Deze laag is de meest ideale vorm die het etherische lichaam kan aannemen. Dit is het zelf, je eeuwige ik. De manifestatie van licht is het. Deze laag bevindt zich 50 – 65 cm van het lichaam en wordt met zeer veel mededogen door de onzichtbare wereld behandeld

6 Het liefdeslichaam ofwel de emotioneel spirituele laag (zacht mauve gekleurd)

Het staat voor verbonden zijn met de universele (goddelijke) liefde. Hier kun je spirituele hoogtepunten ervaren. Dit is het kosmische veld wat met vele levens te maken heeft.

7 Het causale lichaam.

Het hoogste niveau op spiritueel gebied, hier ervaar je de directe verbinding met de goddelijke energie en het levensplan.

AURA’S, HUN KLEUREN EN DE BETEKENIS

 

 

Rood – activiteit, extrovertheid, beweging, vitaliteit, nervositeit, emotionaliteit
Lichtrood – enthousiasme, vreugde, erotiek, seksualiteit, sensibiliteit, dominantie, vastberadenheid
Donkerrood – daadkracht, wil, mannelijkheid, woede, ergernis, leidersnatuur, moed, boosheid
Donkerbruin – egoïsme, liefdeloosheid, aardegebonden, afhankelijkheid, ziekte, vernietiging
Oranje – creativiteit, actieve intelligentie, zelfverzekerdheid, levenslust, warmte, gevoeligheid, openheid naar de wereld toe
Oranjegeel – scherp verstand, zelfbewustzijn, ambitie
Geel – spontaniteit, intellect en verstand, organisatietalent, ego, sociale vaardigheden, originaliteit
Lichtgeel – openheid, luchtigheid, helder verstand, sterke persoonlijkheid, frisheid
Okergeel – stabiliteit, realiteit, spaarzaamheid, spanning
Groen – betrokkenheid, groei, verandering, overgave, rust, liefde
Geelgroen – sympathie, medegevoel, communicatie
Donkergroen – stijl, eigendunk, aanpassingsvermogen, levenskracht, verslagenheid, materialisme
Blauw – introvert, rust, verdieping, afstandelijkheid, eenzaamheid, waarheid, toewijding, wijsheid, stabiliteit, intuïtie
Lichtblauw – toewijding aan idealen, zachtheid, eenzaamheid, gereserveerdheid
Indigo – genezende eigenschappen, goedheid, geslotenheid, serieusheid, voorzichtigheid
Lila – mystiek, magie, diepzinnigheid, tolerantie
Roze – sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid, sentimentaliteit, zachtheid, vurig verlangen
Violet – intuïtie, kunst, creativiteit, paranormale begaafdheid, geloof, fantasie, geheimzinnig, gereserveerdheid, spiritualiteit
Wit – ontwikkelde spiritualiteit, hoger bewustzijn, energiestuwing, wijsheid