Hoe intuïtief ben jij?

Hoe intuïtief ben jij?

Hoe intuïtief ben jij?

Je intuïtie is een kostbaar hulpmiddel dat je in staat stelt iets te begrijpen, zonder dat je er op voorhand over nagedacht hebt.

De basis intuïtie die iedereen heeft, geeft informatie die vaak uit het niets lijkt te komen. Je krijgt inzicht in situaties, de juiste antwoorden op vragen…  Via deze test ontdek je hoe intuïtief jij bent!

Je intuïtie, voor- of buikgevoel laat in het dagelijks  leven meestal van zich horen als je op het punt staat belangrijke beslissingen te nemen, problemen aan te pakken of uitdagingen aan te gaan. Jouw instinct helpt je dan onbewust. Het is een kostbaar hulpmiddel dat je in staat stelt iets te begrijpen, zonder dat je er op voorhand over nagedacht hebt. Door de volgende vragen met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden, ontdek je hoe intuïtief jij bent.

TEST
1– Als de telefoon overgaat zonder dat je het verwacht, weet je dan vaak wie jou belt?
2– Gebeurt het dat je van iemand droomt die je lang niet meer gezien hebt en dat je die persoon diezelfde week nog tegen het lijf loopt?
3– Weet’ je of je iemand wel of niet kunt vertrouwen?
4– Voel jij aan of een gebouw of plaats rustgevend of bedreigend is?
5– Heb je weleens een afspraak afgezegd of een beslissing genomen tegen het advies van je familie of vrienden in, omdat dat goed aanvoelde?
6– Heb je meegemaakt dat een onaangenaam voorgevoel je overviel terwijl je met iemand aan het praten was die je niet kende? En is dit voorgevoel later uitgekomen?
7– Weet je soms al wat iemand gaat zeggen nog voor die persoon zijn mond opendoet?
8– Geeft je lichaam je tekenen voor dreigend gevaar? Krijg je bijvoorbeeld soms plotseling kippenvel of gaan de haren in je nek zonder directe aanleiding overeind staan?
9– Voel jij het snel aan als mensen je van een afstand in het oog hebben?
10– Had je ooit het gevoel dat iemand daadwerkelijk dwars door je heen liep?
11– Kun jij iemands gedachten ‘horen’ en ze benoemen?
12 -Als je je ogen dichtdoet, verschijnen er dan weleens ogen of gezichten?

UITSLAG
Tel op hoeveel keer je met ‘ja’ hebt geantwoord en bekijk wat deze uitslag voor jou betekent.

1 – 2 keer
Je vertrouwt sterk op je kennis en hebt een analytisch denkvermogen. Ondanks het feit dat je maar één of twee keer positief geantwoord hebt op bovenstaande vragen, heb je toch toegang tot je intuïtieve vermogen. Sterker nog, als je eenmaal de toegang ontdekt hebt, kun je je buikgevoel ook ontwikkelen.

3 – 5 keer
Je hebt een actieve basis intuïtie, maar het kan nog beter. Leer te vertrouwen op je buikgevoel en redeneer het niet weg met rationele verklaringen. Vertrouw op jezelf en volg je instinct.

7 – 9 keer
Je bent ermee vertrouwd om je vooringenomenheid, veronderstellingen en vooroordelen aan de kant te schuiven en je open te stellen voor meer. Je luistert goed naar wat je innerlijke stem je te vertellen heeft. Oefening baart kunst. De kunst om nog preciezer op je buikgevoel te kunnen vertrouwen.

10 – 12 keer
Je vertoeft in een uitstekende positie om uit de startblokken te schieten. Je beschikt over een krachtige aangeboren intuïtie waarop je bovendien al volledig durft te vertrouwen. Mits je geloof, wil en doorzettingsvermogen hebt, zul je jezelf snel leren openstellen voor mogelijk verdere paranormale talenten.

Bron: ‘Het Zesde Zintuig’, Standaard Uitgeverij, ISBN: 9789002236099.
Tekst: Arthur Schroer.