Hoe neemt u een beslissing

 

Hoe neemt u een beslissing?? 

Groen = Standvastig

Geel – Felxibel

Rood = Actief

Blauw = Ambitieus

Bent u een rode, blauwe, gele of groene kiezer?

 Als u weet welk kleurtype u bent, kan dit helpen bij het maken van een keuze!

Kenmerken van Groen is…..

Gevoelige voor complimenten, verlangen ergens bij te horen, formeel, afhankelijk, intuïtief, niet beïnvloedbaar, overgevoelig voor kritiek, wil respectvol behandeld worden, zijn rechtvaardig, verantwoordelijk en bescheiden.

Groene mensen zijn vrije geesten die zelf willen beslissen. zij houden van orde en structuur en willen graag gezien en gerespecteerd worden, zonder overigens arrogant te zijn. Zij zijn krachtig en heel standvastig. Bent u het type groen dan kiest u voor regels en wetten, u wilt precies weten waar u aan toe bent. Daardoor stelt u zich kwetsbaar op.

Kiest u met uw hoofd of met uw hart?

Kenmerken van Rood is……

Actief, vitaal, ondernemend, een alles of niets instelling en een kost wat kost mentaliteit, vol passie en liefde, vastberaden, grondig, loyaal, open, strijdlustig, verantwoordelijk, soms een tikje jaloers, impulsief, gevoelig en veeleisend.

Rode mensen zijn heel actief, vol van zelfvertrouwen en houden van een uitdaging.

ze willen graag presteren, indruk maken en houden van imponeren.

 Ze houden van bungeejumpen of op survival gaan.

ze zijn heel ondernemend en kunnen bovendien heel flexibel zijn.

Rode kiezers zullen impulsief kiezen en hebben een voorkeur om iets te kiezen wat niet saai is, maar bv prestatiegericht.

Bent u kleur rood, dan heeft u de neiging om te snel te kiezen.

Kenmerken van Geel is ……

Rationeel, makkelijk, open, handig, vrolijk, flexibel, tolerant, behoefte aan afwisseling, logische denkers, hechten grote waarde aan hun vrijheid.

Gele mensen hebben vertrouwen in de toekomst, zij laten zich niet graag beperken.

Het zijn reizigers met een plan, niet met een doel. Zij willen veel beleven en nemen het leven zoals het komt. Ook kunnen zij de neiging hebben om dingen waaraan zij begonnen zijn,  niet af te maken. Ook denken zij vaak met hun verstand in plaats van hun gevoel.

Gele kiezers zijn op zoek naar keuzes die geen vaste structuur hebben en die volop vrijheid bieden, omdat dit ze veel waard is. U kunt in dagdromen vluchten met het idee dat alles wel goed zal komen. U bent niet te sturen.

Kenmerk van Blauw is……

Volhardend, conflict vermijdend,beheerst, onafhankelijk, ambitieus, betrouwbaar, empathisch, voorzichtig, moeite met zelfdiscipline, tolerant, rechtvaardig, realistisch en rustig!

Blauwe mensen zijn ambitieus en onafhankelijk, dit klinkt misschien afstandelijk en zakelijk, maar het tegendeel is waar, zij zijn juist invoelend en betrouwbaar. Zij kiezen voor zekerheid, rust en geborgenheid en zijn een rots in de branding voor anderen.

Blauwe kiezers hechten veel waarde aan saamhorigheid en kiezen meestal voor een groepsreis in plaats van een individuele reis. Als zij moeten kiezen, kiezen zij altijd voor zaken waarin hun kwaliteiten worden beantwoord. U heeft de neiging om voor een bepaalde mate van veiligheid te kiezen, dit kent u en is iets waar u zich goed bij voelt.

Maar is dit ook wat u echt wilt? Of durft u verder te kijken dan de veilige (gevoels)kaders??