Indiaanse Sterrenbeelden

Indiaanse sterrenbeelden    

Dieren zijn een belangrijk deel van de inheemse Amerikaanse cultuur. Daarom is bijna elk denkbaar dier als symbool in de horoscoop van de Indiaanse stammen opgenomen.
In dit artikel werpen we een blik op die dieren die met de geboortemaanden geassocieerd worden. Anders gezegd, het gaat hier om de dierenriemtekens van de inheemse Amerikaanse stammen. Net als bij de Griekse horoscoop, die we vandaag de dag gebruiken, geloven de Indianen dat het tijdstip waarin een persoon geboren wordt, het karakter van deze persoon onvermijdelijk beïnvloedt. Net als de dieren in de moderne horoscoop, representeren dieren tevens de horoscoop bij de Indiaanse stammen.
Hier hebben we een lijstje voor jullie opgesteld met alle dieren en hun karaktereigenschappen gesorteerd naar de maanden.  

Gerelateerde afbeelding

 

20 januari tot 18 februari  – de Otter.

Andersdenkend en onafhankelijk, voor de meeste mensen is de otter niet gemakkelijk te begrijpen. De otter doet dingen op een onconventionele manier en niet op een typisch of normale wijze. Deze onconventionele methodes van de otter kan echter tot zeer adequate resultaten leiden. Hoewel ongebruikelijk in zijn standpunt, heeft de otter een unieke manier van kijken naar dingen; en dat op zijn intelligente en fantasierijke manier. Met als gevolg dat de otter oplossingen ziet die anderen niet zien door zijn intuïtieve en oplettende verbeelding. Als je op zoek bent naar een vriend, dan ga op zoek naar iemand die geboren is het met het teken van de otter. Otters schenken veel aandacht, bieden veel steun aan, zijn begripvol, dapper en eerlijk. De otter kan onder bepaalde omstandigheden onzedelijk, een echte rebel, een eenling en gewetenloos zijn. 

 

12 februari tot 20 maart – de Wolf.

Gepassioneerd en emotioneel zijn kenmerken van de wolf. Dit Indiaans teken is het meest afgestemd op het hart en de filosofie. De wolf begrijpt de emotionele behoeftes van de mensen om hem heen en is volledig bereid liefde te delen. Omgekeerd is de wolf het meest onafhankelijke dier bij de Indianen, wat in contrast staat tot zijn vaardigheden om lief te hebben. Op zoek naar ware onafhankelijkheid en toch in staat zijn liefde te geven en te accepteren. Dit teken straalt een exclusieve gevoel van „de eenzame wolf“ uit. Als het gaat om de liefde, is de wolf vol passie en bereid om diep lief te hebben en daarbij zeer teder te zijn. De wolf kan onder bepaalde omstandigheden onvermurwbaar, obsessief, meedogenloos en soms onpraktisch zijn. 

21 maart tot 18 april – de Valk.

De valk is een geboren leider, heeft altijd een scherpe geest als het gaat om het nemen van beslissingen in gespannen situaties. Altijd pragmatisch, dit lid van de Indiaanse horoscoop is niet geneigd tot tijdsverspilling en is altijd gericht op het doel. Het bijhouden van de taakuitvoering en planning zijn kenmerken van de valk.  Zeer geschikt voor teamsporten, de valk is altijd ingesteld op het grijpen van nieuwe kansen. De valk heeft tevens de neiging om zijn mening een beetje te luid te vertellen, waardoor het soms een beetje opschepperig overkomt – hoewel zijn mening vaak correct is. Geen enkel teken van de Indianen is zo vurig als de valk. Onder bepaalde omstandigheden vertoont de valk een gebrek aan geduld, kan het soms gemeen zijn, maar ook ijdel en lichtgeraakt. 

20 april tot 20 mei – de Bever.

De bever houdt ervan de leiding te hebben, is zeer flexibel en past zich goed aan elke situatie. Altijd zakelijk, de manier waarop de bever efficiënt werkt, is haast nonchalant. Met behulp van zijn vaardigheden, krijgt de bever alle taken gedaan. Als jij geboren bent onder dit teken, dan ben je een sluw persoon die men niet moet onderschatten. Je kunt scherp en helder denken. Als je een bever bent, dan lukken jou veel dingen. Helaas zijn bevers een beetje koppig als het gaat om hun mening en de juiste procedure. Hoewel ze vaak gelijk hebben, zou een bever toch wat een beetje meer tact moeten hebben. Onder de juiste omstandigheden zijn bevers trouw, meelevend, behulpzaam en vrijgevig. Aan de andere kant kunnen ze ook laf, nerveus, koppig en een tikkeltje bezitterig zijn. 

21 mei tot 20 juni – het Hert.

Herten in de Indiaanse mythologie staan voor creatieve invloeden. Sluw en inspirerend, herten hebben een geweldig gevoel voor humor en kunnen bijna iedereen aan het lachen brengen. Altijd bereid voor een gesprek, als jij een hert bent dan ben jij een geweldige spreker. Als hert, ben jij bijzonder vriendelijk en vaak het middelpunt van een feestje. Milieubewustzijn is tevens een belangrijk eigenschap van een hert. Wat tevens typisch voor ze is, is dat ze zeer kieskeurig zijn wat hun persoonlijke verschijning betreft. Enigszins verwaand, kan een hert een beetje in zichzelf gekeerd overkomen. Dit is te vergeven, omdat ze zeer gemakkelijk in de omgang zijn. Door hun neiging levendig te zijn, is het hert een zeer inspirerende lid in elke relatie en toont hierin een verzorgende persoonlijkheid. Herten kunnen onder bepaalde omstandigheden een beetje humeurig en lui zijn en soms lijkt het alsof ze een dubbele agenda hebben.

 21 juni tot 21 juli – de Specht.

De specht is een verzorger en heeft altijd een luisterende oor. Mensen geboren onder dit teken zijn zeer empathisch en begripsvol. Geen enkel ander teken is zo ondersteunend. Spechten zijn geweldige ouders, goede vrienden en zakelijke partners. Spechten kunnen een beetje sober zijn, maar je kunt altijd blindelings op ze rekenen. Ze zijn zeer georganiseerd. Als de meest verzorgende op de lijst, zijn spechten zeer toegewijd, zorgzaam en romantisch. Pas op, want spechten kunnen tevens jaloers, woedend en zeer bezitterig zijn. 

22 juli tot 21 augustus – de Zalm.

Creativiteit is jouw visitekaartje, als jij geboren bent in deze periode. Zalmen zijn zeer geconcentreerd, intuïtief en ongelooflijk energiek. Als een zalm, ben je zelfverzekerd en houdt je ervan te motiveren. Je enthousiasme werkt haast genezend en is zeer besmettelijk. De meeste mensen kunnen goed omgaan met zalmen, ook lijkt dat niet zo in het begin. Als je zalm bent, dan heb je veel vrienden door je intelligentie, intuïtiviteit en gulle karakter. Gedreven door je behoefte doelen te willen bereiken, heb je geen problemen bij het vinden van partners die je kunnen helpen. In relaties zijn zalmen vrijgevend, kalm, stabiel en sensueel. Onder bepaalde omstandigheden kunnen ze vulgair, egocentrisch en vertekend zijn. 

22 augustus tot 21 september – de Beer.

Pragmatisme is het visitekaartje van deze flegmaticus. Vrienden doen een beroep op je wanneer ze hulp of ondersteuning nodig hebben. Praktisch zijn beren ook, net als vrijgevig en warm. Ze kunnen goed samenwerken met uilen. Nederigheid blijkt tevens een stijl te zijn van beren en soms neigen ze tot verlegenheid. In de meeste gevallen hebben beren onvoorwaardelijk lief en vrijgevig en zijn ze geduldig en zeer beheerst. Beren zijn als onderwijzers zeer goed, aangezien ze zeer geduldig zijn in het delen van informatie. Onder bepaalde omstandigheden kunnen beren sceptisch, lui en voorbehouden zijn.

22 september tot 22 oktober – de Kraai.

Een andere enthousiaste teken, de kraai heeft een natuurlijke neiging tot ondernemerschap en charme. Als kraai bezit je een bepaalde type van energie die je benut bij het vormen van nieuwe ideeën. Als kraai ben je best een idealist en zeer berekend tegelijkertijd. Onder positieve omstandigheden ben je zeer gemakkelijk in de omgang, romantisch en spreek je zeer zacht. In relaties ben je intuïtief en geduldig. Onder bepaalde omstandigheden kun je arrogant, wraakzuchtig en inconsistent overkomen en ook mensen een verkeerd beeld afgeven. 

23 oktober tot 22 november – de Slang.

De slang is nauw verbonden met de geestenwereld, de slang is daarom ook het teken van de sjamaan. De link naar de spirituele wereld is de reden waarom mensen die onder dit teken geboren zijn, zo goed afgestemd zijn op de etheriek. Genezing gaat zeer gemakkelijk voor de slang, dus als jij een slang bent, dan zou jij goed in de medische wereld kunnen uitblinken. Als gevolg van je natuurlijke spirituele band, vinden sommige mensen dat jij een mysterieuze en soms een beangstigende aura hebt. In de slang vinden we ook een beetje geheimzinnigheid en duisternis. Maar slangen zijn erg zorgzaam en gevoelig. Onder positieve omstandigheden zijn slangen humoristisch, behulpzaam en gevoelig. In ongunstige situaties kunnen slangen moedeloos, vluchtig en soms gewelddadig zijn. 

23 november tot 21 december – de Uil.

Geen enkel ander teken is zo veranderlijk als de uil. Dit teken is dan ook de meest adaptieve. Gemakkelijk, natuurlijk en warm, de uil is vriendelijk naar iedereen toe. Als jij in deze periode bent geboren, dan neem jij het leven bij de horen en heb je een voorliefde voor avonturen en ontdekkingen. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat de uil soms onzorgvuldig, roekeloos en achteloos kan zijn. Uilen zijn geweldig op het gebied van onderwijs, kunst en door haar aanpassingsvermogen ook in andere bereiken. In positieve relaties hebben uilen een vurige persoonlijkheid, zijn gevoelig en een geweldige luisteraar. In moeilijke situaties kunnen uilen echter agressief, bitter en overdreven toegeeflijk zijn. 

22 december tot 19 januari – de Gans.

Doorzettingsvermogen en vasthoudendheid zijn belangrijke eigenschappen van dit dierenriemteken. Als jij geboren bent onder dit teken, dan weten je vrienden dat ze je altijd om hulp kunnen vragen. Voor een gans is ambitie zeer belangrijk, maar ook de naleving ervan. Deze neiging komt van binnen, niets van buiten kan een gans doen bewegen. Drijfveer en doorzettingsvermogen is wat een gans omvat. Als gans ben je zeer goed in professionele en fysieke bezigheden. Er is geen stoppen aan je wanneer je weet dat je familie en je vrienden je ondersteunen. In een positieve relatie zijn ganzen minzaam, gepassioneerd en sensueel. In ongunstige situaties kunnen ganzen bezwijken aan een verslaving en obsessief zijn, wat vaak hun ondergang betekent.

 

Bron: APost

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding indiaanse sterrenbeelden