Tarot

http://www.tarotweb.nl

tarot kaarten leggen

De acht tarotkaarten die je doodsbang kunnen maken

Hoewel sommige tarotafbeeldingen er behoorlijk ijzingwekkend uitzien, is de manier waarop je erop reageert eerder afhankelijk van je perspectief en vooroordelen over de plaatjes dan van de plaatjes zelf. Hoe banger je bent voor een kaart, hoe groter de kans dat deze opduikt.
Onthoud dat de tarot neigingen laat zien op basis van je huidige manier van denken, en dat deze neigingen altijd aan verandering onderhevig zijn.

De Toren The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

De Toren

Angst: Mijn leven valt in duigen! Mijn relatie is kapot. Er gaat een ramp, drama of tragedie plaatsvinden.

Herziening: Kijk eens even goed naar de kaart. Wat is er mis met deze afbeelding? Als jij op zoiets gammels had gestaan, was je er ook afgevallen. Wanneer iets gebouwd is op een wankele basis, stort het uiteindelijk in. Het trekken van deze kaart geeft je de kans om jezelf dingen af te vragen als ‘Wat denk of doe ik waardoor ik zou kunnen vallen’. ‘Welke veranderingen kan ik doorvoeren om rampen te voorkomen?’. Je krijgt een waarschuwing. Je krijgt de kans om om te gaan met een situatie die je hebt gemeden. Het rode licht knippert. Onthoud dat wanneer je zelf niet de vereiste verandering doorvoert, je erop kunt rekenen dat het universum ingrijpt.

De Dood The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

De Dood

Angst: Wie gaat er dood? Ga ik dood? Wat gaat er dood en wanneer?

Herziening: Natuurlijk ga je dood, net als ik en iedereen die op deze planeet woont – als de tijd daar is! En de dood kan inderdaad erg verdrietig zijn. Onthoud goed dat de tarot geen voorspelling doet voor een bepaald tijdsbestek! Kijk nu eens naar de kaart. De zon komt op. Als de zon in het ene deel van de wereld opkomt, gaat hij in een ader deel van de wereld onder. Hoewel de kaart de Dood kan wijzen op fysieke dood, duidt De Dood vaker wel dan niet op het wegvagen van een of andere misvatting, zodat er een nieuwe perceptie vorm kan krijgen. Dit is het afsterven van jezelf zodat er in plaats hiervan iets nieuws geboren kan worden.

3 zwaarden The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

Zwaarden drie

Angst: pijnlijke inzichten, desillusie, innerlijke conflicten, verstandige maar moeilijke bestellingen.

Herziening: Zwaarden Drie staat voor een feilloos besef die het hart doorboren en daarom als pijnlijk, onaangenaam en bitter worden ondervonden. Maar sluit jezelf niet langer af voor een onaangenaam inzicht. Houd rekening met een ontnuchterend bericht. Trek hieruit je consequentie en neem een verstandige beslissing, ook al valt deze je zwaar. Je moet door de zure appel bijten, of je wilt of niet. 

De Duivel The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

De Duivel

Angst: Ik leef in de hel! Ik ga naar de hel! Het leven is een hel! Omdat ik duistere en negatieve gedachten en gevoelens heb, ben ik een afgrijselijk persoon.

Herziening: Zoek naar je donkere kant. We hebben allemaal lichte  en donkere of volwassen en onvolwassen persoonlijkheidskenmerken. Aanvaarding van onvolwassen kant van je Zelf is het begin van wijsheid. Het is heel normaal om negatieve gedachten  en gevoelens te hebben. Waar het om gaat, is wat je eraan doet.

5 pentakels The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

Pentakels vijf

Angst: Ik moet de straat op om te bedelen! Ik zal nooit een thuis hebben! Het leven is zwaar en wordt steeds zwaarder.

Herziening: Stel je in op magere tijden en reken op een periode van ontberingen die ook langer zou kunnen duren. Zou je tot inkeer kunnen komen door de waarheid over jezelf onder ogen te zien? Pentakels duiden op fysieke resultaten en producten. Weet je niet meer wat je een zeker gevoel geeft? Sommige rijke mensen hebben een arme geest en voelen zich armzalig. Sommige arme mensen hebben een rijke geest en voelen zich rijk.

8 zwaarden The Light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

Zwaarden acht

Angst: Ik zit in de val! Ik lig aan banden. Ik heb geen enkele macht. Ik ben niet in staat voor mezelf op te komen.

Herziening: Voor je ligt een periode van ontberingen waarin je jouw interesses en wensen moet inperken. Is het mogelijk dat een langdurig patroon van bekrompenheid en/of het gevoel van geestelijke geremdheid beschouwd wordt als achterhaald? Met andere woorden, stelt je geest zich open? Als je blijft denken dat je in de val zit, zit je in de val. Als je blijft denken dat je er op één of andere manier kunt komen, kom je eruit.

De gehangene The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

De gehangene

Angst: Ik ben opgehangen, vastgebonden en uitgeteld! Ik kan me niet bewegen!

Herziening:  Eigenlijk hangt de gehangene er behoorlijk relaxt bij. Wat gebeurt er wanneer jij op je kop staat? Dan stroomt het bloed naar je hoofd, vallen alle losse dingen die in je zakken zitten naar beneden en alles ziet er anders uit! De kaart suggereert dat je je perspectief moet veranderen. Wanneer ik het mezelf toesta om afstand te nemen van kwesties of omstandigheden die me verstrikken en om iets te doen om tot mezelf te komen, valt alles wat onnodig is weg en dring ik door tot de kern van de situatie. Door dit te doen krijg ik een nieuwe of vernieuwde kijk op wat belangrijk is.

De Hogepriester The light Seer's tarot
THE LIGHT SEER’S TAROT

De Hogepriester

Angst: Wat ik het meeste haat aan religie is dat iemand me denkt te kunnen vertellen wat ik wel en niet moet  doen! Wie denk jij dat je bent om mij te vertellen wat ik moet doen?

Herziening: Het woord hiërofant, een ander woord voor hogepriester, komt van het Griekse hierophantes, wat staat voor ‘openbaren, laten zien of bekendmaken’ en ‘iemand die licht brengt’. De hand van de hogepriester gebaart dat je stil moet zijn en moet luisteren naar de waarheid die zich binnen in je bevindt. De Hogepriester is je eigen hogere ziel, geest. Hij is jouw intuïtie, de innerlijke leraar die in je hart huist.